Mencecah Usia 40 Tahun,Dayang Akui Cerewet Soal Jodoh “Kena Fikir Sedalamnya,Bukan Main Rmbat Saja”

Penyanyi terkenal tanah air yang bersuara lunak merdu, Dayang Nurfaizah, 39, bersifat c3rewet termasuk dalam soal memilih pasangan hidup.

Akibat terlalu slbuk dengan kerjaya seni demi meneruskan keIangsungan hidup, wanita kelahiran Bumi Kenyalang itu dilihat belum berpunya.

Sebelum ini, bertebaran goslp mengaitkan penyanyi lagu Seandainya Masih Ada Cinta itu dengan rakan duetnya, Hael Husaini. Namun, paduan cinta mereka berlalu begitu sahaja.

Dayang atau nama sebenarnya, Dayang Nurfaizah Awang Dowty berkata, dia tiada t3kanan dalam soal jodoh biarpun usianya mencecah 40 tahun.

“Saya masih solo dan belum ada teman istimewa. Doakan saya. Apa yang pasti, saya mencari lelaki bujang, lebih tepat bukan kepunyaan sesiapa.

“Saya c3rewet bukan sahaja soal kerja, malah mencari pasangan hidup pun sama. Setiap wanita harus fikir begitu dalam memilih teman hidup. Ini bukan perkara main-main kerana jika boleh, kahwin hanya sekali dan dijauhkan perplsahan.

“Kita harus pilih pasangan yang betul dan serasi. Nak bina masjid dan hidup sem4ti semestinya kena fikir sedalam-dalamnya, bukan main r3mbat sahaja,” katanya ketika ditemui pada majlis pengumuman sebagai duta produk kosmetik, Bungaa, baru-baru ini.

Dalam pada itu, penyanyi lagu X Missing You itu tidak pernah menganggap dirinya eksklusif dalam membawa diri sebagai figura ternama.

“Saya tak rasa diri saya eksklusif. Jika menyanyi di atas pentas, saya akan berdiri menghiburkan peminat. Jadi, kena fikir banyak perkara termasuk soal penampiIan diri.

“Untuk undangan memeriahkan acara, saya pasti tidak menoIak sekiranya ada kelapangan dan tujuan baik.

“Lebih utama, saya menjadi diri sendiri. Tak rasa pun ada kelas tertentu dan saya hanya jujur. Boh0nglah jika saya tak penat bergelar anak seni, tetapi ini adalah pilihan hidup saya,” katanya yang kali pertama menerima lamaran produk tempatan selepas lebih dua dekad bergelar penyanyi.

Penyanyi yang pernah diangkat juara Anugerah Juara Lagu (AJL) menerusi Seandainya Masih Ada Cinta pada 2001 itu berkata, dia melalui transformasi imej dan penampilan diri sejak 24 tahun lalu.

“Saya terd3dah dengan solekan tebal, sejak dahulu. Ikutkan saya tidak berj3rawat ketika remaja. Apabila meningkat usia, j3rawat dan masaIah kulit mula timbul. Saya pernah sedlh tengok muka sendiri depan cermin.

“Soal imej pula, saya gembira melihat semula gaya zaman dahulu. Semua jenis fesyen saya pernah mencuba. Ada kala tersenyum sendiri melihat gambar lama. Saya melalui proses perubahan.

“Saya reda jika keluar semula gambar lama. Dalam hati ada berseIoroh sendiri, janganlah keluarkan gambar lama,” katanya.

Sumber : BH Online

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*